RUR 2024 sonuçları açıklandı: İGÜ, genel sıralamada 23 basamak yükseldi!

RUR 2024 sonuçları açıklandı: İGÜ, genel sıralamada 23 basamak yükseldi!

Dünya üniversiteler sıralaması yapan kuruluşlardan biri olan Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan sonuçlara göre İstanbul Gelişim Üniversitesi dünya genel sıralamasında 23 basamak yükselip 1099’uncu olurken; Türkiye’deki üniversiteler arasında 48’inci ve vakıf üniversiteleri arasında 18’inci sıraya yerleşti.

"Dünya Üniversitesi” vizyonuyla ilerlemeyi sürdüren İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası alanda önemli bir başarıya imza atarak, RUR 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında geçtiğimiz yıla göre yerini 23 basamak artırdı. RUR Rankings Agency tarafından 15 yıldır yayımlanan listeye göre İGÜ; bu yıl Türkiye’de 48, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ise 18’inci sıraya yerleşti.

Dünya üniversiteleri sıralaması yapan prestijli kuruluşlardan biri olan Round University Ranking (RUR) 2024 sonuçlarını açıkladı. Dünya genelindeki önde gelen üniversiteleri; öğretim, araştırma, uluslararası çeşitlilik ve finansal sürdürülebilirlik başlıkları altında toplam 20 göstergeye göre değerlendiren RUR, yaptığı sıralama için belirli kriterleri baz alıyor. Üniversitelerin puanları belirlenirken temel göstergeler olarak öğretim ve araştırma boyutları yüzde 40, uluslararası çeşitlilik ve finansal sürdürülebilirlik göstergeleri ise yüzde 10 oranında toplam puana yansıtılarak skor hesaplaması yapılıyor.

Öğretim, Araştırma, Uluslararası Çeşitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik göstergelerinde açıklanan sıralamaya göre İGÜ; ‘Öğretim’ göstergesinde dünyada 1113’üncü, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 15’inci olurken; ‘Araştırma’ göstergesinde geçen yılki yerini koruyarak dünya sıralamasında 1017’nci, vakıf ünversiteleri arasında puanını artırmayı başararak 16’ncı sıraya yerleşti. Uluslararasılaşma stratejileriyle küresel çapta başarılar elde eden İGÜ; ‘Uluslararası Çeşitlilik’ göstergesinde başarısını devam ettirerek dünyada 730’uncu, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ise 16’ncı olurken; ‘Finansal Sürdürülebilirlik’ göstergesinde dünyada 1106’ncı, vakıf üniversiteleri sıralamasında 16’ncı sırada yer aldı.