Kurumsal İletişim Müdürlüğü -

Mutfağın yıldızları, İGÜ’lü öğrencilerle buluştu

gelişim üniversitesi
  1.   Kurumsal İletişim Müdürlüğü
  2. Haberler


Mutfağın yıldızları, İGÜ’lü öğrencilerle buluştu


Bu ay dördüncüsü düzenlenen GastroTalks söyleşisi, İstanbul’un ünlü mutfaklarındaki şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. Gastronomi Bölümü öğrencilerinin, meslek hayatına atıldıklarında neler yapmaları gerektiğini anlatan şefler, aynı zamanda çalıştıkları firmaların mutfaklarında nelere dikkat ettiklerine de değindiler.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik Programı’nın etkinlik sahipliğini yaptığı GasroTalks 4, Executive Chef Özgür Üstün, Head Chef Okan Aydemir, Executive Chef Arif Madakbaş, Executive Chef Şafak Erten ve Executive Chef Mehmet Faruk Yardımcı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Söyleşide meslek hayatına atıldıklarında ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlatan şefler, öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

“KENDİNİZE, RAKİPLERİNİZDEN SİZİ AYIRABİLECEK ÖZELLİKLER KATIN!” UYARISI

Geçtiğimiz gün Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen GastroTalks 4 söyleşisi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak’ın açılış konuşması ile başladı. İstanbul’un önde gelen mutfaklarında çalışan Şef Özgür Üstün, Şef Okan Aydemir, Şef Arif Madakbaş, Şef Mehmet Faruk Yardımcı ve Şef Şafak Erten’in katılım sağladığı etkinlikte, öğrenciler meslek hayatları ile ilgili merak ettikleri soruları şeflere sorabilme fırsatı elde etti.

Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide şefler, öğrencilere özellikle meslek hayatlarında birçok rakiplerinin olduğunu belirtirken, kendilerini rakiplerinden ayırabilmek için mutlaka artı özelliklere sahip olmaları gerektiğine vurgu yaptılar. İşe alım süreçlerinde aşçı adaylarının ne gibi konulara dikkat etmesi gerektiğini de anlatan şefler aynı zamanda mesleki gelişim sürecine ek olarak mutlaka yabancı dillerini geliştirmeleri gerektiğinin de altını çizdi.





Haberler