Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu’ndan İGÜ'ye ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu’ndan İGÜ'ye ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ve Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin'i, iki ülke arasında eğitimde iş birliği sağlanması amacıyla ziyaret etti.

“Dünya Üniversitesi” vizyonuyla ilerlemeye devam eden İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamak ve akademik iş birlikleri gerçekleştirmek amacıyla Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankulla görüştü. İGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ve Prof. Dr. Arda Öztürkcan’ın yer aldığı görüşmeye Dr. Öğr. Üyesi Ali Semin de katılım sağladı.

İkili ilişkileri güçlendirme adına gerçekleşen ziyaret esnasında; kültürel, sosyal, teknolojik ve bilimsel projeler hakkında kapsamlı fikir alışverişinde gerçekleştirildi. Taraflar, öğrenci memnuniyeti ve öğrencilerin faydalanabileceği platformların oluşturulması konusunda ortak görüşe varıldı. Görüşme sırasında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde öğrenim gören Kazakistanlı öğrenciler de düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul BaşkonsolosuNureddin Amankul ve üniversite yetkilileri, öğrencilerin eğitimlerini destekleyecek ve geliştirecek her türlü koşulun sağlanması konusunda anlaşma sağladı.