İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi Nuri Kılıç’tan Dünya Şampiyonluğu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi Nuri Kılıç’tan Dünya Şampiyonluğu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Nuri Kılıç; Dünya Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası’nda U21 Erkek Kumite branşı -60 kiloda “Dünya Şampiyonu” unvanını kazandı. İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Nuri Kılıç’ı makamında ağırlayarak tebrik belgesini takdim etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Egzersiz ve Spor Bilimleri 2. sınıf öğrencisi Nuri Kılıç, İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen Dünya Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası’nda sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Final müsabakasında rakibini mağlup ederek altın madalyayı elde eden Kılıç, bu önemli başarıyla hem üniversitesini hem de ülkesini gururlandırdı. Şampiyonluk sonrası İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in makamında Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Çimen’in katılımıyla tebrik belgesi verilen Nuri Kılıç, İGÜ’nün altın madalyalı sporcularının arasına adını yazdırmış oldu.

Geçmişte birçok başarılı şampiyon yetiştiren İGÜ, spor bilimi alanındaki eğitim ve destekleriyle genç yeteneklerin uluslararası arenada daha büyük başarılara ulaşmasını hedefliyor. Nuri Kılıç’ın kazandığı şampiyonluk, genç sporculara ilham kaynağı olma niteliği taşırken, gelecek dönemdeki yarışmalarda daha büyük hedeflere ulaşma arzusunu da pekiştiriyor.