İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun programın ardından görkemli bir gala ile sona erdi. Festival, dünya çapındaki genç sinemacılara kendilerini ifade edebilecekleri önemli bir platform sundu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türk dünyasıyla akademik bağlarını güçlendirme hedefiyle uluslararası iş birliklerine devam ediyor. Bu kapsamda, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve Özbekistan Rönesans Eğitim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusratilla Barakayev arasında önemli bir akademik iş birliği protokolü imzalandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), geçtiğimiz hafta TÜYAP’ta düzenlenen MÜSİAD EXPO 2024 Fuarı’na etkin bir katılım sağladı. MÜSİAD EXPO’daki katkılarından dolayı İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi’ne verilen katılım sertifikası, TTO ekibi tarafından Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’e takdim edildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, 12-13 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) Derin Teknoloji Yetenek Günleri'ne katılarak, uluslararası alanda güçlü bir tanıtım sağladı ve Türkiye'den tek üniversite olarak kabul edilen projesiyle dikkat çekti.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Kevser Soydan’ın “Karakterden Oyuna Tasarım” temalı illüstarsyon sergisinin açılışı İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleşti. Serginin açılışına İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ve Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yılmaz ve İGÜ SATMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay katıldı.
Bilimsel ve teknolojik alanlarda yaptığı birçok proje ve iş birliği ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 26-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen MÜSİAD Expo 2024 Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşan İGÜ TTO standını Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin ve Ar-Ge’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ziyaret etti. Prof. Dr. Bahri Şahin, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülmekte olan projelerin son durumu ve fuar süresince standı ziyaret edenlerin yoğun ilgisi hakkında bilgi aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali başladı. Dünya çapında genç sinemacılara kendilerini ifade edebilmeleri için önemli bir fırsat sunan festivalde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ve Festival Direktörü, İstanbul Gelişim Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkan Yardımcısı Öğretim Üyesi Ahmet Bikiç tarafından açılış konuşması gerçekleşti.
MÜSİAD Expo 2024 Fuarı başladı. 26-29 Kasım tarihleri arasında Tüyap'ta düzenlenen fuara İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) katılım sağladı. Fuarda sergilenen İGÜ TTO’nun yenilikçi insansız hava araçları (İHA), dikey kalkış ve iniş yapabilen VTOL İHA’ları ve gripper mekanizmalı dronları, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.
Marketlerde, pazarlarda ve internette “doğal bal” etiketiyle satılan bazı balların sahte olduğu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tespit edilmişti. Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir, sık sık gündeme gelen sahte bal konusunu ele aldı. Demir, tüketiciyi yanıltmak ve haksız kazanç elde etmek amacıyla satışa sunulan sahte balların içerikleri hakkında bilgi verirken; piyasadaki balların hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunu anlamanın yollarını anlattı. Son dönemde sıklıkla gündemde yer alan sahte bal haberlerini değerlendiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir “Sahte bal sindirim sistemi rahatsızlıkları, baş ağrısı ve uzun vadede obezite, hiperglisemi gibi hastalıklara ve karaciğer ve böbrek hasarına yol açabiliyor.” dedi. Sahte balları ayırt etme yöntemlerinden bahseden Demir, sahte balı doğal baldan ayırt etmenin tek kesin yolunun laboratuvar analizi olduğunu söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü ile Malatya İl Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Turizm için Doğanın ve Yaban Hayatının Korunması” projesi başarıyla tamamlandı.