İGÜ’lü öğrencilerden “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nde önemli başarı!

İGÜ’lü öğrencilerden “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nde önemli başarı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “GastroAntep Kültür Yolu Festivali” kapsamında gerçekleştirilen “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali”nde önemli bir başarıya imza attı. Festival, 15 Eylül 2024 tarihinde sektördeki önemli isimleri bir araya getirerek gastronomi, kültür ve sanat etkinliklerinde buluşturdu.

Sözen Organizasyon tarafından her yıl düzenlenen ve gastronomi alanında önemli bir yere sahip olan University Competition yarışmasına katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, büyük bir özveri ve disiplinle yarışarak ikincilik ödülünü elde etti. Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak tarafından festivale hazırlanan İGÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Kerem Günay, İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Berkay Gülşen ve İGÜ Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü öğrencisi Şüheda Şentürk, jüri üyelerinden büyük takdir topladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi, gastronomi eğitiminin kalitesini ve öğrencilerinin yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ödüllerini; Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in elinden alan öğrenciler, özellikle sundukları tatlı tabağıyla dikkat çekti. Gastronomi alanında daha önceki yıllarda da pek çok başarılı etkinliğe imza atan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), öğrencilerinin uluslararası düzeyde tanınmasına olanak sağlamaya devam ediyor.