İGÜ’de Türkiye-Macaristan Kültürel Ortaklık ve Ortak Vizyon Projesi Sempozyumu düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diplomasi Vakfı’nın düzenlediği “Türkiye-Macaristan Kültürel Ortaklık ve Ortak Vizyon Projesi Sempozyumu” gerçekleştirildi. Sempozyumda, iki ülke arasındaki köklü tarihi bağlar, kültürel etkileşimler ve siyasi gelişmeler ele alındı.

Türkiye-Macaristan arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve bilgi alışverişi yapmak adına gerçekleştirilen etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Diplomasi Vakfı Direktörü Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ve İGÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer’in konuşmacı olarak yer aldığı sempozyuma hem Türkiye hem de Macaristan’dan akademisyenler, uzmanlar ve öğrenciler katılım sağladı.

Sempozyumda, geçmişten günümüze kadar olan dönemdeki ilişkilerin yanı sıra, modern dönemdeki iş birlikleri ve gelecekteki potansiyel ortak projeler tartışıldı. İki oturumdan oluşan sempozyumda katılımcılar, tarihi belgelerden sanatsal etkileşimlere, siyasi dönüşümlerden ekonomik iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede konuları ele aldı. Özellikle kültürel mirasın korunması ve ortak projelerin geliştirilmesi konularında ileriye dönük adımlar üzerinde yoğunlaşıldı.

İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların güçlenmesine katkı sağlayacak sempozyumda, gelecekteki iş birliklerine zemin hazırlayacak konular konuşuldu. Sempozyum, katılımcıların etkileşim içinde bulunduğu soru cevap bölümüyle sona erdi.