İGÜ’de, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi’ devam ediyor

İGÜ’de, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi’ devam ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimleri Fakültesi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi’ etkinliğinin ilk iki eğitimi tamamlandı. 2 hafta daha devam edecek olan atölyede işlenen konularla ilgili uygulamalar da yapılacak.

HER HAFTA İLETİŞİM BİLİMİNİN FARKLI BİR DİSİPLİNİ ELE ALINACAK!

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi’ bölüm akademisyenlerinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Atölyenin yürütücülüğünü ise Araştırmacı Sare Öztürk yapıyor.

25 Mart Cuma günü başlayan atölyede, toplumsal cinsiyetin tanımlanması yönünde gerekli çalışmaların yapılması, toplumsal cinsiyet ve medya ilişkisine değinilmesi, medyada aktarılan cinsiyet biçimleri, rolleri ve inşasının anlatılması gibi konulara değinildi. Atölyenin gelecek hafta programlarında ise haber, feminist bakış, diziler ve hegemonik erkeklik konuları ele alınacak.

Atölyenin son iki eğitimi, 8-15 Nisan tarihlerinde A Blok D-302 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.