İGÜ, yurt dışında çalışma imkanı sağlayan TYÇ logolu diploma sayısıyla dikkat çekti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosuna sahip programların bu yıl ilk kez Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alacağı belirtildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi, 45 TYÇ logosuna sahip mezuniyet belgesiyle birinci sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) uyum çalışmaları kapsamında, 23 Aralık 2021'den itibaren belirli şartları sağlayan programlara mezuniyet belgelerinde TYÇ logosu kullanıma hak tanıdı. ‘Dünya Üniversitesi’ vizyonuyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası istihdam imkânı sağlayan 45 TYÇ logolu mezuniyet belgesi bulunan üniversite olarak listede 1’inci sırada yer aldı.

Bu yıl Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda ilk kez TYÇ logosu bulunan programlar yer alacak. Türkiye genelinde 109 üniversitenin 894 lisans ve 4 ön lisans programı, 2024 Yılı Kılavuzu'nda TYÇ logosu kullanacak. Kılavuzda yer almak için üniversitelerin ilgili bölümlerinin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) veya tanınmış akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması, yeterlilik formunun uygunluğu ve Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun (MYK) Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı'nda yer alması yer şartlarını sağlaması gerekiyor.

TYÇ Logosu, mezuniyet belgelerinde yer aldığında uluslararası alanda öğrencilere avantaj sağlıyor. Bu programlardan mezun olan öğrencilerin diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor ve istihdam olanakları artıyor. Ayrıca TYÇ Logosu, yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin tanınmasını kolaylaştırarak öğrenci hareketliliğine katkı sağlıyor.