Balın sahte olduğu laboratuvarda anlaşılır!
Marketlerde, pazarlarda ve internette “doğal bal” etiketiyle satılan bazı balların sahte olduğu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tespit edilmişti. Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir, sık sık gündeme gelen sahte bal konusunu ele aldı. Demir, tüketiciyi yanıltmak ve haksız kazanç elde etmek amacıyla satışa sunulan sahte balların içerikleri hakkında bilgi verirken; piyasadaki balların hangisinin sahte hangisinin gerçek olduğunu anlamanın yollarını anlattı.
Son dönemde sıklıkla gündemde yer alan sahte bal haberlerini değerlendiren İstanbul
Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Dr. Eda Şensu Demir “Sahte bal sindirim sistemi rahatsızlıkları, baş ağrısı ve uzun vadede obezite, hiperglisemi gibi hastalıklara ve karaciğer ve böbrek hasarına yol açabiliyor.” dedi. Sahte balları ayırt etme yöntemlerinden bahseden Demir, sahte balı doğal baldan ayırt etmenin tek kesin yolunun laboratuvar analizi olduğunu söyledi.