İGÜ ve Büyükçekmece RAM iş birliğiyle II. PDR Günleri etkinliği gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle “II. PDR Günleri” etkinliğine imza attı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Egeli, böyle bir etkinlikte psikolojik danışmanlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı’nın konuşmasının ardından seminerler başladı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinde görev alan psikolojik danışmanların katıldığı etkinlikte 7 farklı konuda alanında uzman akademisyenler tarafından atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 psikolojik danışmanın yer aldığı etkinlikte Prof. Dr. Şerife Gonca Zeren “Çevrimiçi Psikolojik Danışma” seminerini gerçekleştirdi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir’in “Klinik Uygulamada Sanat Terapisi: Vaka Örnekleri” seminerinin ardından katılımcı hocalar kendi seçtikleri atölyelere katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenleri tarafından psikolojik danışmanların iş ve işleyiş süreçlerine destek olmak amacıyla düzenlenen atölyeler ise şu şekilde;
“Yeme Bozuklukları” atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Hatice Merve Bayram, “Davranışsal Bağımlılıklar” atöylesinde Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, “Performans Anksiyetesi” atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Selcen Yetkin, “Logoterapi Temel Kavramları” atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir, “Okullarda Pozitif Psikoloji Uygulamaları” atölyesinde Öğr. Gör. Buse Duran, “Yaratıcı Drama” atölyesinde Öğr. Gör. Buse Kerigan, “Çocuklarla Çalışırken Etik İkilemler” atölyesinde Öğr. Gör. Berk Efe Altınok yer aldı.