Kurumsal İletişim Müdürlüğü -

İGÜ UBF’den Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret! İş birlikleri görüşüldü

gelişim üniversitesi
  1.   Kurumsal İletişim Müdürlüğü
  2. Haberler


İGÜ UBF’den Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret! İş birlikleri görüşüldü


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya’nın önderliğinde hazırlanan organizasyon ile 8 Mayıs Çarşamba günü Tekirdağ’a ziyaretler gerçekleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Koçak, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ersan Ulusan ile görüştü. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin topluma hizmet ve sürdürülebilirlik anlayışını destekleyen hayat boyu öğrenme prensibinde yapılması planlanan projeler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak iş birlikleri görüşüldü.


Geliştirilmesi planlanan seminer programları hakkında fikir alışverişinde bulunularak, söz konusu eğitim ve seminerlerle ilgili iş birliği protokolü imzalanması süreçleri değerlendirildi. Tekirdağ Süleyman Paşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ebubekir Atilla’yı ziyaret eden heyet, ilçedeki liselerde üstün başarı ve ödüller alan öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Etkili İletişim ve Yapay Zeka” konulu konferans gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Koçak ve Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Gürsoy Ulusoy, Batı Trakya Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen “Etkili İletişim ve Yapay Zekâ” konulu konferansa konuşmacı olarak katılım sağladı.
Trakya Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Sayın Yaşar Polat’ın önderliğinde gerçekleşen ve Trakya Türk TV tarafından canlı olarak yayınlanan konferansın açılışında İstanbul Gelişim Üniversite’sinin tanıtım videosu izletilerek,  gelişim, sürdürülebilirlik ve topluma hizmet, temalarında öncü olan İGÜ ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi hakkında bilgiler aktarıldı.

“Hep birlikte bu dönüşümü yaşayacağız”

Katılımcıların, yoğunlukla yapay zekânın gelecekte meslekleri nasıl dönüştüreceği hakkında sorular yönelttiği konferansta Doç. Dr. Sevinç Koçak, geçmişten örnekler vererek “Hep birlikte bu dönüşümü yaşayacağız, geleceğin nasıl olacağını geçmişten örneklerle görebiliriz” dedi. Doç. Dr. Sevinç Koçak, daktilo kullanımından başlayarak teknolojinin günümüze gelme serüvenini ve insanlığın her konuya nasıl adapte olduysa yapay zekâ ile gerçekleşmesi beklenen yeni döneme de adapte olacağını belirtti.

Doç. Dr. Şebnem Gürsoy Ulusoy ise “Artık teknoloji ötesinden bahsediyoruz, 21. yüzyılda karşılıklı öğrenmenin sürekli devam ettiği bir dönemdeyiz, dijital göçmenlerin birçok bilgiyi dijital yerlilerden öğrenmeye başladığı bir dönemle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. Katılımcıların özellikle yapay zekâ korkusu konusunda kendilerini daha bilinçlenmiş hissederek ayrıldıkları konferansın daha geniş kitlelere yönelik tekrarlanması konusunda adımlar atılması planlandı.




Haberler