İGÜ Siber Akademi Projesi istihdam sağlama fırsatı sunuyor!

İGÜ Siber Akademi Projesi istihdam sağlama fırsatı sunuyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde yapay zeka algoritmaları, programlama dilleri ve siber güvenlik protokolleri gibi konularda ‘Siber Akademi Projesi’ gerçekleştiriliyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bünyesinde hayata geçirilen İGÜ Siber Akademi Projesi, yapay zekâ, programlama ve siber güvenlik alanlarında sektöre donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. 100 öğrencinin ön kaydı onaylanan proje kapsamında, eğitimde 20 adet ek kontenjan bulunuyor. Eğitimler, Temmuz ayında başlayacak ve toplamda altı ay sürecek. Proje, eğitimini başarıyla tamamlayan 60 kişiye sektörde istihdam sağlama fırsatı sunuyor.

İGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen, gerçekleşecek eğitimde, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra pratik beceriler de kazandırmayı hedeflediklerini aktarırken “Program süresince, öğrenciler yapay zekâ algoritmaları, programlama dilleri ve siber güvenlik protokolleri gibi konularda derinlemesine eğitim alacak. Ayrıca, sektördeki güncel gelişmeleri takip edebilmeleri ve uygulamalı projelerle deneyim kazanmaları için çeşitli workshoplar ve seminerler düzenlenecek.” dedi.

Alanında uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından verilecek olan eğitimler sayesinde öğrencilerin hem akademik bilgilerini pekiştirecek hem de sektörde karşılaşabilecekleri problemlere yönelik çözümler geliştirme fırsatı bulacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gönen, “Programın sonunda gerçekleştirilecek olan değerlendirme süreçleri ve proje sunumları ile öğrencilerin bilgi ve becerileri ölçülecek, en başarılı olanlar istihdam edilmek üzere seçilecek.” dedi.