İGÜ öğrencisi, psikoloji ve sanatı bir araya getiren sergisiyle sanatseverlerin ilgisini çekti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü 4. sınıf öğrencisi Feyza Sema Mete’nin, sanatı ve psikoloji alanındaki akademik bilgi birikimlerini birleştirdiği, Lotus Yansımaları: Ruhsal İyileşme ve Farkındalık adlı kişisel sergisi yoğun ilgi gördü.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Psikoloji (İngilizce) Bölümü öğrencisi Feyza Sema Mete, “Lotus Yansımaları: Ruhsal İyileşme ve Farkındalık” isimli kişisel sergisinde psikopatolojik rahatsızlıklar ve iyileşme sürecini konu aldığı eserleri sergiledi.

Feyza Sema Mete, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Psikoloji Bölüm Başkanı Gülşen Filazoğlu Çokluk, Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve sanatçının eserlerini keşfeden Dr. Öğr. Üyesi Aman Sado Elemo tarafından yoğun bir destek gördüğünü aktardı. Mete, “Sanatımda hayatın güzelliklerinden ziyade, güzelliklerin ardından gizlenen kısımlara odaklanıyorum. Bu sergideki eserlerim de ruhsal acıları ve iyileşme sürecini aktarmak istedim” dedi.

Sanatçı, Arınma, yeniden doğma ve ruhun temizlenmesi olarak bilinen; çamurlu ve bataklık bölgelerde yetişen lotus çiçeğinin, simgesel olarak zorlu koşullardan sıyrılmayı temsil ettiğini anlattı. Psikolojik hastalıklarla ilgili farkındalık oluşturmak istediğini belirten İGÜ öğrencisi Feyza Sema Mete, sergide yer alan çizimlerin ruhsal sancıları ifade ettiğini ve lotus çiçeği metaforuyla da iyileşmeyi vurguladığını dile getirdi.