İGÜ Kurumsal Açık Erişim Arşivi kayıt sayısı 6000’i aştı!

İGÜ Kurumsal Açık Erişim Arşivi kayıt sayısı 6000’i aştı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Açık Erişim Arşivi, TÜBİTAK bünyesinde hazırlanan Türkiye Akademik Arşivi “Harman” sisteminde yükselişe devam ediyor. Kasım 2023 itibari ile 69. sıraya yükselen İGÜ Kurumsal Açık Erişim Arşivi, materyal sayısı olarak da 6000’i aştı.

2018 yılında hayata geçen İGÜ Kurumsal Açık Erişim Arşivi her geçen gün zenginleşiyor. TÜBİTAK bünyesinde hazırlanan Türkiye Akademik Arşivi “Harman” sistemine 2018 yılı sonunda ilk 100’den giren İGÜ, Kasım 2023 itibari ile 69. sıraya yükseldi ve materyal sayısı olarak da 6000’i aştı.

İGÜ Kurumsal Açık Erişim Arşivi’ne, İGÜ akademik-idari birimlerin ve öğrencilerin ürettiği, akademik ve idari denetimden geçen her türlü belge yüklenebiliyor. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, makalelerin SHERPA/ROMEO gibi uluslararası yayıncılık politikaları sistemlerinden kontrol edildikten sonra arşive kaydedildiği belirtilirken; Açık Erişim Arşivleri’nin, yazarların görünürlüğünü, atıflarını artırdığı ve webometrik sıralamalarda üniversitelere katkı sağladığı ifade edildi.