İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile iş birliği gerçekleştirdi

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile iş birliği gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Northern Technical Üniversitesi, Telafer Üniversitesi ve Kirkuk Üniversitesi arasında Türkiye-Irak ilişkilerinin gelişmesi ve çeşitli iş birliklerinin oluşturulması kapsamında görüşme sağlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan,  Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Değirmenci ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi  Dr. Ali Semin, Irak'ta bulunan dört farklı üniversiteyi ziyaret ederek  potansiyel ikili akademik iş birlikleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda son dört yıl içindeki yükselişini sürdürmeye devam eden İGÜ, Türkiye üniversiteleri arasında 54’üncü; vakıf üniversiteleri arasında ise 12’nci sırada yer alarak başarısını bir kez daha kanıtlamıştı. Uluslararası bilinirliğe önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, Irak’ta başarı düzeyiyle öne çıkan üniversitelerle görüşerek akademik alanda gerçekleştirilecek iş birliklerinin önünü açtı.

Ziyaretler sırasında Webometrics Irak Sıralamaları’nda önemli derecelere sahip üniversitelerle görüşüldü. Webometrics Irak Sıralamaları’nda; 39’uncu sırada yer alan Northern Technical Üniversitesi Rektörü Prof. Alyaa Abbas Al-Attar, 53’üncü sırada olan Kirkuk Üniversitesi Rektörü Prof. Imran Jamal Hassan, 6’ncı olan Telafer Üniversitesi Rektörü Prof. Abdul-Aziz Ahmed Aziz, ve 100’üncü sırada yer alan Alnoor Üniversitesi Rektörü Prof. Yaseen Taha Al-Hajjar ile görüşme sağlanarak ikili iş birliği protokolü hakkında önemli adımlar atıldı.