İGÜ ADSUAM, “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” almaya hak kazandı

İGÜ ADSUAM, “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” almaya hak kazandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADSUAM) Sağlıkta Kalite Standartları (SKS), denetiminden aldığı 97,14 puanla Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı.

Avrupa standartlarında eğitim gören diş hekimleri yetiştirme gayesiyle 1 Ağustos 2022 tarihinde açılışını gerçekleştiren ADSUAM başarılı hekim kadrosuyla hizmete devam ediyor. Sürekli ‘Gelişim’ yolunda değer üreten ‘Dünya üniversitelerinden’ olma vizyonuyla yola çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (DHF), diş hekimliği eğitimi standartlarını yükseltmek için 2021 yılında ADEE (Association for Dental Education in Europe) üyesi olmuş, Türkiye’deki sayılı ADEE üyeleri arasında yerini almıştı.

Denetim, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi

Kendi alanında uzman kadrosu, modern klinikleri ve laboratuvarlarıyla sağlıktaki sürecine hız kesmeden devam eden ADSUAM; sağlık kuruluşunun yurt dışı hasta kabulüne uygun altyapı, teknik donanım ve tıbbi yetkinliğe sahip olduğunu belirten Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ni almaya hak kazandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi 16.11.2023 günü Sağlık Bakanlığı denetçileri tarafından gerçekleştirilen ve minimum 85 puan alınması gereken Sağlıkta Kalite Standartları denetimini 97,14 puanla tamamlayarak sürekli gelişimi hedeflediğini bir kez daha gözler önüne serdi.