Hızlı okuma becerisi sınav başarısını doğrudan etkiliyor

Hızlı okuma becerisi sınav başarısını doğrudan etkiliyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, 2 gün boyunca katılımcılara hızlı okuma tekniklerinin temel prensipleri anlatılarak, katılımcıların uygulayıcı olarak süreci yürütmeleri hedeflenen ‘Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi’ sona erdi.

Öğretmenlere verilen “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” ile kurumlarındaki öğrencilerin de hızlı okuma tekniklerini öğrenmeleri ve öğrendiklerini hayata geçirerek sınava hazırlık sürecinde başarılarına katkı sağlamaları amaçlanıyor. Öğrencilerin okuma hızlarını ortalama yüzde 300’e kadar artırabilmelerini sağlayan bu teknik, sınavlardaki başarısızlığın en önemli nedenlerinden biri olan süre sorununun çözümüne de yardımcı oluyor.

‘EĞİTİMLER DEVAM EDECEK’

Eğitmen Ferhat Şahin önderliğinde sürdürülen, öğretmen ve öğrenciye hızlı okuma becerisi kazandırmayı hedefleyen eğitimler, yılı boyunca farklı iş birlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmeye devam edecek. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin web sitesi üzerinden ulaşılabilecek olan eğitim programlarının Mart ayı takvimi ise şöyle;

*23-24 Mart Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi
*28-29 Mart Esenyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi.