Kurumsal İletişim Müdürlüğü -

Eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında İGÜ GSF sanatsal ve bilimsel çalışmalarını aktardı

gelişim üniversitesi
  1.   Kurumsal İletişim Müdürlüğü
  2. Haberler


Eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında İGÜ GSF sanatsal ve bilimsel çalışmalarını aktardı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan, bölüm başkanları ve İç Mimarlık Bölümleri bölüm başkan yardımcıları katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, Fakülte yönetimi önümüzdeki yıl gerçekleştireceği çalışmalar ve planlar hakkında Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu ve Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Serdar Egeli'ye bilgi verdi.



Dekan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yoğun çalışma temposuyla oldukça üretken bir fakülte olduğunu belirtti. Fakülte, sanatsal ve bilimsel çalışmaları bir arada yürüterek uluslararası alanda daha fazla görünür olmayı hedefliyor.

Tüm bölüm başkanları, kendi bölümlerine özgü çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgiler aktardılar. İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Metin Kuş ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonunda, önümüzdeki yılki çalışmalara dair öngörüler ve hedefler açıklandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Faaliyetleri


  1. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Çekemci’nin yapımcılığını üstlendiği kısa film projesi Aç Açına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden kısa film yapım desteği almaya hak kazandı.
  2. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü’nün açık çağrısı dünyanın pek çok yerinden sanatçıyı bir araya getirdi. Dünya Sanat Günü Uluslararası Resim Sergisi adı altında gerçekleşen sergiye Yeni Zelanda, Mısır, Makedonya, Almanya, Küba, Peru, Bulgaristan, Hindistan, Arjantin, Türkiye olmak üzere 9 Ülkeden 106 Sanatçı katıldı. Farklı kültürlerden sanatsal üretimler yapan sanatçıları çevrimiçi mekanında bir araya getiren sergide çeşitli üslup ve tekniklerle yapılmış 150 Eser bulunuyor.
  3. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (TR-İNG) Bölümlerinin düzenlediği “Konteynerde Yaşam Alanı Tasarımı Projesi” bir dizi etkinlikle tamamlandı.
  4. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Ahmet Bikiç, gönüllü öğrencilerin katılımlarıyla SIGMA Türkiye tarafından düzenlenen Orhan Cem Çetin ile Objektif Seçimi ve Net Alan Derinliği Semineri’ne gezi gerçekleştirdi. Öğretim görevlisi, profesyonel fotoğrafçı Orhan Cem Çetin’in SIGMA deneyimlerini paylaştığı seminer Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in öncülüğünde İletişim ve Tasarımı Bölümü Art & Communication Design Kulübü öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Seminer kapsamında lens özellikleri, net alan derinliğini etkileyen faktörler ve makro fotoğraf örnekleri üzerinde duruldu.
  5. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2022-2023 eğitim öğretim yılında var olan dış paydaşlarının arasına bir yenisini eklemiş ve Digiflame ile dış paydaş protokolü imzalamıştı. Sektörün önemli firmaları arasında yer alan, görsel efekt ve post prodüksiyon alanında önemli işlere imza atan Digiflame ile gerçekleştirilen paydaşlık anlaşması gereğince etkinlik düzenleme kararı alan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Digiflame’in kurucusu Oğuz Öztürk’ü, Çarşamba Atölyeleri’nde ağırladı. Bölüm öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katılım gösterdikleri atölye, çevrimiçi gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi faaliyetleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve fakülte çalışmalarını yakından takip etmek için linkte yer alan bültenlere göz atabilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin fakülteler arası iş birliğini ve gelecek hedeflerini belirleme amacıyla düzenlediği toplantı serisinin bir parçası olarak gerçekleşti. İGÜ'nün öğrenci merkezli, araştırma odaklı, sürdürülebilirlik ve uluslararasılaşma hedeflerini temel alarak, farklı fakültelerin dekanları ve bölüm başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantılarda, gelecek yıllara dair planlar ve projeler ortaya konuluyor.
 


Haberler