“En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” semineri gerçekleştirildi

“En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” semineri gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği kapsamında, “En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” semineri gerçekleştirildi.

25.10.2023 tarihinde TUSİ Toplantı Salonu’nda öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen “En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” semineri, İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin’ in açılış konuşmasıyla başladı. Elkin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında; üniversitemizin Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün kurulduğunu ve amaçlarının öğrencileri bağımlılıklara karşı bilinçlendirmek, gerekli farkındalığı oluşturmak ve bu konudaki her türlü soru ve sorunlarında gerekli danışmanlığı vermek, bağımlılıklardan korumak olduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında iş birliği yaptığı kurumlardan birinin de İç İşleri Bakanlığı olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, ”En İyi Narkotik Polis Anne Projesi”nin de İçişleri Bakanlığı’na ait bir proje olduğunu belirtti. Bu proje ile de ailelerin madde bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklar konusunda özellikle anne ve anne adaylarını bilinçlendirmek, narko gençlik modülü ile de gençlere doğru ve önemli bilgileri ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ardından misafir konuşmacı İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Uyuşturucu ve Uyuşturucu İzleme Merkezi biriminde görev yapan Polis Memuru Berivan Dalkılıç konuşmasını gerçekleştirdi. Uyuşturucuyu tanımlayarak, uyuşturucu kullanımındaki risk faktörlerini, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ilişkisini örneklerle açıklayan Dalkılıç, beraberinde kısa film ve videolarla konuyu daha dikkat çekici hâle getirdi. Ardından soru ve cevaplar yapıldı.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Derya Ertürk de söz alarak salondaki katılımcıların sorularını alarak açıklamalar yaptı.

Etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin’in, konuşmacı Berivan Dalkılıç’ a plaket takdimi ile son buldu.