Kurumsal İletişim Müdürlüğü -

Dünyanın en büyük konferanslarından biri olan ‘’2021-2022 ASCE-UCLA Lifelines Conference’’da bir İGÜ’lü!

gelişim üniversitesi
  1.   Kurumsal İletişim Müdürlüğü
  2. Haberler


Dünyanın en büyük konferanslarından biri olan ‘’2021-2022 ASCE-UCLA Lifelines Conference’’da bir İGÜ’lü!


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Programı’ndan Öğr. Gör. Muhammet Ceylan’ın yazar olarak katkı sağladığı ’Effects of Ground Strain and Pipeline Orientation on Pipeline Damage During Earthquakes’’ adlı bildiri, dünyanın en büyük konferanslarından olan 2021-2022 ASCE-UCLA Lifelines Conference’da sunuldu.


‘’Effects of Ground Strain and Pipeline Orientation on Pipeline Damage During Earthquakes’’ adlı bildiri, dünyanın en büyük konferanslarından olan 2021-2022 ASCE-UCLA Lifelines Conference’da sunuldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Programı’ndan Öğr. Gör. Muhammet Ceylan’ın bildiriye yazar olarak katkı sağladığı konferans, 02.02.2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
 
Gebze Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Selçuk Toprak, Pamukkale Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Engin Nacaroğlu ve Cornell Üniversitesi’nden Prof. Dr. Thomas D. O’Rourke’in de yazar olarak katkı sağladığı bildiride, çalışmalar için Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanıldı.
 
BORU ORYANTASYONUN DEPREM PERFORMANSLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ SAĞLANDI
 
Altyapı sistemlerinin, deprem güvenliği üzerinde yapılan deterministik çalışma bildirisi, Yeni Zelanda’da bulunan Christchurch eyaletinde yoğun olarak bulunan gömülü boru tiplerinin (doğalgaz, petrol, içme suyu vb. boru hatları) ayrı ayrı deprem performansları CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) kullanılarak ortaya konuldu. Bildiri ile ilgili açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Muhammet Ceylan;
 

‘’22 Şubat 2011’de Yeni Zelanda, Christchurch eyaletinde gerçekleşen 6.2 Mw büyüklüğündeki deprem, bölgede bulunan içme suyu boru hattı sistemlerinde büyük hasarlara sebep oldu. Oldukça yıkıcı olan bu deprem sonucunda meydana gelen zemin sıvılaşmaları dolayısıyla, bölgede geniş çaplı boru hasarları oluştu. Aynı zamanda bölgede yoğun olarak bulunan gömülü boru tiplerinin ve boru çapları, dünya genelindeki şehirlerde bulunan altyapı sistemlerine oldukça benziyor.  Yapılan çalışma ile bölgesel sonuçlar elde edilmesi ve boru oryantasyonun deprem performansları üzerindeki etkisinin değerlendirilmesini sağlandı.’’ dedi.  

 
Çevrim içi olarak sunulan bildiride, bölgede depremde meydana gelen zemin davranışlarının, boru hatları üzerindeki etkisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğinin de altı çizildi.
 
 
İlgili sunuya ulaşmak için tıklayınız.
 
 
 
 
 



Haberler