Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım, Benim Haklarım ve Küresel Kriz” isimli panel düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’in de katılımıyla “Benim Sağlığım, Benim Haklarım ve Küresel Kriz” isimli panel gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Benim Sağlığım, Benim Haklarım ve Küresel Kriz” panelinde Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, Sosyolog ve Sıfır Atık Uzmanı Esma Nur Dede, Uzman Psikolog Sümeyra Bender konuşmacı olarak katılım sağladı.

Dünya Sağlık Haftası’nda ülkeler ve hatta bölgeler arasında var olan sağlık alanında eşitsizliklere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen panelde, Gazze’de sağlık hakkına erişemeyen halkın yaşadığı sorunlar gözler önüne serildi.

Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer, açılış konuşmasında nisan ayının ikinci haftası olan Dünya Sağlık Haftası’na özel “Benim Sağlığım, Benim Haklarım ve Küresel Kriz” isimli panel organize ettiklerini belirterek “Bu paneli organize etmemizin önemli sebeplerinden biri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘Benim Haklarım, Benim Sağlığım’ isimli temayla gerçekleştirilen etkinlikler. Bizler de DSÖ gibi insani kriz, soykırım, insanların sağlığına ve insan haklarına ulaşmadaki zorluklara değinen bir panel organize etmek istedik” dedi.