Bulmacalardan esinlenen göz alıcı eserleriyle “Dinamik Diyalog” sergisi açıldı

Bulmacalardan esinlenen göz alıcı eserleriyle “Dinamik Diyalog” sergisi açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Gelişim Sanat Galerisi’nde Plamen Prodanov’un eserlerinin yer aldığı ve Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği “Dinamik Diyalog” isimli serginin açılışı Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bulgar sanatçı Plamen Prodanov’un bulmacalardan esinlendiği çalışmaları, İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin büyük ilgisini çekti. Prodanov’un “Dinamik Diyalog” sergisi 3-21 Nisan tarihleri boyunca İGÜ Gelişim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

“Çağımıza damga vuracak sanatçılar yetiştireceğiz”

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Üniversitemiz her zaman sanata ayrıcalık sağlıyor. Sanat alanında yaptığımız yatırımlarla üniversitemizde kuracağımız Sanat Tasarım Merkezi (SATMER) sayesinde gerek ulusal gerekse küresel çapta sanat camiası ile iletişimi güçlendireceğiz. Üniversitemiz bünyesinde çağımıza damga vuracak sanatçıların yetiştirilmesine katkı sunmak en büyük amaçlarımızdan biri.” sözleriyle sanata verdiği değerin bir kez daha altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, üniversite sanayi iş birliği sayesinde sanatı sanayiye doğru yaygınlaştıracak projeler için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Bulgaristan’da uluslararası bir sergi düzenleyeceğinin müjdesini verdi.

“Eserlerinin ilhamı bulmacalardan geliyor”

Plamen Prodanov’un sanatı hakkında bir makalesi de bulunan serginin küratörü Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Prodanov’un Avrupa’nın birçok ülkesinde sergiler açan bir sanatçı olduğundan bahsederek “Müzelerde ve özel koleksiyonlarda birçok eseri var. Birçok sanatçı çıkış noktasını hayatın farklı bölümlerinden alıyor. Sanatta kimse birbirine benzemez; anlatım şekli, hayata bakışı ve hikâyesi farklıdır. Değerli sanatçı Pradonov ise sanat eserlerini oluştururken gündelik hayatta dergi, gazete vb. yerlerde gördüğü bulmacalardan yola çıkıyor.” dedi.

“Üniversitemiz sanata ve sanatçıya önem veriyor”

Konuşmasında İGÜ Rektör’ü Prof. Dr. Bahri Şahin’e teşekkürlerini ileten Çavuşoğlu, “Rektörümüz bizi yalnız bırakmıyor açılışlarda hep burada oluyor. Bu benim için üniversitemizin sanata ve sanatçıya önem verdiğini ifade ediyor. Türkiye’de şu an sadece 7-8 tane üniversite müzesi var. Biz de onların arasında yer almak istiyoruz.” dedi.
Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Gelişim Sanat Galerisi’nin 5’inci yılını kutladığına dikkat çekerek, “İki ay önce açtığımız muhteşem sergide 33 sanatçının eserlerine yer vermiştik. Bu sergiyle ilgili bir kitap da hazırlıyoruz.” sözlerini kullandı.

Sanat alanında iş birliği devam edecek

İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni çok beğendiğini dile getiren sanatçı Plamen Prodanov, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’e ve sergiye katılan misafirlere teşekkür ederek iki ülke arasında sanat alanında yapılan iş birliğinin devam edeceğinin sözünü verdi.