“A Day At Work” projesi ile Albayrak Holding’de bir gün!

“A Day At Work” projesi ile Albayrak Holding’de bir gün!

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden yeni mezun olan Yiğit Alp, İstanbul Gelişim Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen “A Day At Work” projesi kapsamında, Albayrak Holding’de üst düzey yönetici ile bir tam gün geçirerek kendi sektörünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Verimli saatler geçiren Yiğit Alp, günün sonunda iş teklifi aldı.

Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından mülakat yoluyla seçilen, bölümlerinin lideri olan Akran Mentorlerinin kendi sektörlerini yakından tanımalarının hedeflendiği “A Day At Work” projesinde; sektörün önde gelen kurumlarında bir gün geçiren öğrenciler hem işleyişi görüyor hem de çalışmayı düşündükleri alanlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Daha önce ULS Havayolları, Emin Üstün Holding, Yeşilay ve Flo ile yapılan proje bu defa Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden yeni mezun olan Yiğit Alp’in bir tam gün geçirdiği Albayrak Holding’le gerçekleştirildi.

Öğrenci ve mezunlar iş yaşamının dinamikleri hakkında bilgi sahibi oluyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin, mezunlarının iş yaşamı dinamikleri hakkında farkındalıklarını artırmak; bilgi ve becerilerine uygun iş alanlarına yönelmelerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına rehberlik etmek amacıyla kurulan Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin “A Day At Work” projesine öğrencilerin katılabilmesi için kriterler ise şöyle;

• Bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak,
  • En az 8-10 kişilik bir ekibin yönetimini sağlamak,
  • Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetlerinde, öğrenim gördüğü bölümün öğrencilerini koordine etmek,
  • En az 2 staj yapmış olmak.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden yeni mezun olan Akran Mentoru Yiğit Alp, “A Day At Work” projesi kapsamında Albayrak Holding’de üst düzey yönetici ile bir tam gün geçirerek Kurumsal İletişim Departmanı’nı gözlemleme fırsatı yakaladı. Verimli saatler geçiren Yiğit Alp, günün sonunda iş teklifi aldı.