Kurumsal İletişim Müdürlüğü -

“16 Ekim Dünya Gıda Günü Sempozyumu’’na alanında uzman isimler katılım sağladı

gelişim üniversitesi
  1.   Kurumsal İletişim Müdürlüğü
  2. Haberler


“16 Ekim Dünya Gıda Günü Sempozyumu’’na alanında uzman isimler katılım sağladı


İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından ‘‘16 Ekim Dünya Gıda Günü Sempozyumu’’ düzenlendi. Sempozyumda, “Su Hayattır, Su Gıda Demektir’’ sloganı ile Türkiye Cumhuriyeti İlçe Tarım Müdürleri, alanında uzman seçkin akademisyenler ve gıda sektörünün temsilcileri bir araya gelerek kendi bakış açıları ile su ve sürdürülebilirliği değerlendirdiler.


Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında alanında uzman isimleri ağırladı. İGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı’nın 2022 yılında 8’incisi düzenlenen ‘‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’”nin çağrısına uyarak bu önemli günde sempozyum düzenledi. 3 oturumda gerçekleşen etkinlikte toplamda 13 konuşmacı kendi bakış açıları ile su ve sürdürülebilirliği değerlendirdiler.

“Su Hayattır, Su Gıda Demektir” sloganı ile gerçekleştirildi

“Su Hayattır, Su Gıda Demektir’’ sloganı ile gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin gerçekleştirdi. Programın onur konuğu olarak davet edilen Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Sayın Prof. Dr. Osman Sağdıç, birinci oturumda ‘‘Sürdürülebilir Gıda Üretimi İçin Yeni Trendler’’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Alanında duayen isimlerin yer aldığı birinci oturumun devamında ise; Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Feramuz Özdemir katılım sağlayarak “Susuzluk, Su ve Gıda İsrafı” hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Farklı konu başlıklarına yer verildi

Farklı konu başlıkları ile kapsamlı ve bilgilendirici paylaşımların yer aldığı sempozyumun ikinci oturumunda ise Uzman Moleküler Biyolog ve Dyt. Dilara Devranoğlu ve 2020 yılı Masterchef yarışmasının dördüncüsü Gıda Mühendisi ve Şef Özgül Coşar sırası ile ‘‘Nutrigenetik’’ ve ‘‘Yeşil Restoran’’ başlıklı konuşmaları ile katılım sağladılar. Sempozyumun üçüncü bölümünde ise Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Ziraat Mühendisi Mehmet Akgül, ‘‘Topraksız Tarım’’ hakkında bilgi verirken; Marmara Adası İlçe Tarım Müdürü Gıda Mühendisi Elif Aslan ‘‘Yaşam Su ile Başladı, Sudan Sebeplerle bitmesin’’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Sempozyumda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Münevver Başak Onat, ‘‘Su Tüketimi ve İnsan Sağlığı’’ hakkında konuşma yaparken yine aynı bölümün mezun öğrencilerinden Dyt. Lina Noory mezuniyet sonrası kariyer hayatını İngiltere’den canlı bağlantı yaparak öğrenciler ile paylaştı. Ayrıca Sempozyuma Dyt. Zeynep Aybike Gözgü konuşmacı olarak katılarak “Su ve Probiyotik Ürünler” hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sempozyum; MYK Restoran, Altınkılıç Kefir, AksuVital Doğal Ürünler ve YUDY FOOD firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Bu bağlamda sempozyumda Altınkılıç Kefir  firmasından Gıda Yüksek Mühendisi Alya Toy,  AksuVital Doğal Ürünler firmasından Dyt. Nur Kişioğlu ve YUDY FOOD firmasının Marka Kurucusu Girişimci Işıl Helvacıoğlu’na da konuşmacı olarak yer verildi.
 


Haberler