Dünya Tasarruf Günü

2. Duyurular

Dünya Tasarruf Günü

1 yıllık doğal kaynakların tüketim günü olan Küresel Limit Aşım Günü, bu yıl dünyada 29 Temmuz, Türkiye'de ise 27 Haziran olarak belirlendi.  Doğanın bize 2019 yılı boyunca kullanmamız için sunduğu kaynakları, 6’ncı ayın sonunda tükettik.  Aşım günü her yıl biraz daha erken bir tarihe kayıyor. Kaynakları sınırsızmış gibi tüketmemizin sonucunda tüm dünyada ormanlar yok oluyor, balık kaynakları tükeniyor, tatlı su sıkıntısı doğuyor ve biyoçeşitlilik yitiriliyor.

Dünyanın doğal kaynakları, sınırsız ve sürekli değil ama mevcut kaynakları koruyup, gelecek nesillere aktarmak bizim elimizde. Doğal kaynakların sürdürülebilirliği için önlem almamız şart. Kaynakları korumalı, geliştirmeli, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yönelmeli ve geri dönüşüme daha çok önem vermeliyiz. Geleceğimizi tasarruf ederek güvence altına alabiliriz. Dünya Tasarruf Günü’nde bu çağrımıza kulak ver!

Dünya Tasarruf Günü - İstanbul Gelişim Üniversitesi